Kaukaa katseltua Ulkosuomalaisen huomioita suomalaisesta menosta ja meiningistä

Lapikasta lattiaan kyläilloissa!

Tätä kirjoittaessa ei ole vielä lopullista tietoa siitä, kuinka eilen torstaina 05.11. julkisuuteen noussut sote -kärhämä päättyy. Jatkoi nykyinen Sipilän hallitus tai ei, voidaan kuitenkin spekuloida sillä, minkälaisia vaihtoehtoja eri puolueet hallitukseen toisivat mikäli nykyinen hallituspohja kaatuu.

Pääministeripuolue Keskusta ei halua päästää vallasta irti mistään hinnasta. Puolueen ehdotuksesta sotealueiden lukumäärästä voitanee päätellä, että Sipilä adjutantteineen on päättänyt, että sote-alueihin tiukasti liitetystä maakuntien hallintopohjaa ei ainakaan pienennetä. Jos Keskusta antaisi periksi Kokoomukselle ja suostuisi 12 sotealueeseen, sehän tarkoittaisi sitä, että hyvä veli -pohjalta eri pikkukaupunkien ja kylien johtoon valittujen keskustalaisten pitäisi luopua vallasta. Miettikääpä kuinka monta kaupungin/kunnanjohtajaa, talouspäällikköä, valtuuston puheenjohtajaa ja muuta keskustalaista päättäjää joutuisi luopumaan tehtävistään. Ei paukkuisi lapikas enää lainkaan entisellä tarmolla lattiaan eri tupailloissa jos kylää ei johtaisikaan enää kepulainen.

Perussuomalaiset jatkavat hallituksessa tapahtui sitten ihan mitä tahansa. Puheenjohtaja Timo Soini kun on saanut takapuolensa aseteltua ministeriauton ja lentokoneiden ykkösluokan penkkeihin, sitä on vaIkea saada niistä enää irti. Soini lentelee ykkösluokassa ympäri maailmaa ja jättää asioiden selvittämiset ja tulipalojen sammuttamisen alaisilleen. Soini luottanee ihmisten lyhyeen poliittiseen muistiin. Kun vaalit lähestyvät, riittänee että Timo heittelee taas "soinismeja", pilkkaa naureskellen hieman demareita ja varsinkin vihreitä. Kyllä se jytky sieltä taas saadaan aikaiseksi. Vaikka gallupeissa persut ovat vajonneet pikkupuolueeksi.

Vihreät ovat valmiit mihin tahansa hallitukseen, kunhan edes yksi hallitusohjelman kohta voidaan sitoa jotenkin, edes löyhästi, ns. "kestävään" kehitykseen. Ville Niinistö selittää sitten asiat kyllä parhaiten päin vaikka hallitus tekisi päätöksen kipata kaikki jätevedet kaupunkien toreille. Ville toteaisi vaan, että hallitus on sitoutunut kestävään kehitykseen, ympäristön huomioivaan päätöksentekoon ja siihen, että imetää voi ja saa ihan missä tahansa. Kunhan samalla kutoo vaikkapa sukkaa.

Kristiilisdemokraatit ja RKP haluavat hallitukseen niin kovasti, että jos ja kun pääministeri muistaa rapsuttaa näiden puolueiden ministereitä aina silloin tällöin leuan alta, kaikki on hyvin. Kukaan ei kuitenkaan muista mitä KD tai RKP oli mieltä ihan mistä asiasta tahansa.

Ja lopuksi vasemmistopuoleet SDP ja Vasemmistoliitto. Molemmat näistä puoleista on sitä mieltä, että mistään ei tarvitse leiikata ja palkkoja voidaan nostaa merkittävästi, luonnollisesti vielä kansalaispalkan päälle. Eikä Suomi velkaannu yhtään lisää. Ja vaikka velkaantuisikin, sillä ei ole mitään väliä. Ei ainakaan kreikkalaisten, portugalilaisten eikä irlantilaisten asiantuntijoiden mukaan. Kaikkea kaikille eikä mitään väliä mitä se maksaa ja kuka sen lopulta kuittaa. Siitä ne äänestäjät tykkää!

Kuten edellä olevasta huomaatte, hallituksesta lähti tässä skenaariossa Kokoomus. Kokoomus on kompuroinut jo useassa edeltävässä hallituksessa, joten puolueelle saattaa tehdä ihan hyväänkin päästä huutelemaan oppositioon. Kun vastuullisessa asemassa homma ei oikein toimi, on varmasti vapauttavaa huudella sivusta ilman minkäänlaista vastuuta.

No joo...... todennäköisesti vanha hallituspohja jatkaa. Se, minkälaisen kuprun Sipilän toimintatavat sitten lopulta jätti hallituspuolueiden välille, nähtänee myöhemmin. Ihan ilman kipuja tästä tuskin selvitään. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat