Kaukaa katseltua Ulkosuomalaisen huomioita suomalaisesta menosta ja meiningistä

Tunnepopulismia

Pöly kunnallisvaalien jälkeen alkaa laskeutua. Ja niinkuin odotaa saattaa, varmasti ihan ensimmäiset rintakarvat kasvattanut Vihreiden väistyvä puheenjohtaja Ville Niinistö on saanut uutta potkua omiin mielipiteisiiinsä. Olihan Vihreät kiistatta vaalien suurin voittaja.

Ville on keksinyt, että paljon pitää uudistaa, mutta ei niinkuin hallitus tai kukaan muukaan suunnittelee. Vihreillä on kuulemma inhimillisempi ja lähempänä ihmistä oleva leikkausmalli. Sanoo Niinistö. Mutta ei kerro taaskaan mikä ja minkälainen se olisi.  Kuvaavaa on, että jos Google hakuun pistää sanat 'Ville Niinistö' ja 'leikkauslista' vastaukseksi saa jotain horinaa noin kolmen vuoden takaa tai kuinka Niinistö kiukuttelee siitä, että tuolloin julkaistu leikkauslista on julma. Yhtään tulosta sille, mitä Vihreät tai Niinistö olisi valmis leikkaamaan juuri nyt, ei Google löydä. Eikä tilanne parane yhtään vaikka hakuun lisäisi vuoden 2017. 

Jotenkin mieleen tulee väistämättä puoluejohtaja, joka haluaa saada julkisuutta kaikin mahdollisin keinoin. Antamatta kuitenkaan oikeaa, realistia vaihtoehtoa. Rahaa pitää saada koulutukseen ja kaikkeen muuhun mukavaan, mutta mistä, sitä Ville ei kerro. Koska se olisi pois jostain muusta. Se mitä Niinistö pelkää eniten, on se, etttä joku taho pääsisi sanomaan että Vihreät ovat jotain vastaan. Eivätkä olekkaan kaikkien puolella. 

Paitsi että hei! Leikataan autoilusta. Kukaan ei tarvitse henkilöautoa, ei ainakaan täällä kehä kolmosen sisäpuolella. Kaikki ne tuon rajan ulkopuolella käyttävät autoaan kuitenkin varmaan vain susien ja karhujen metsästämiseen. Vaikka karhunpennut on niin söpöjä. Ja kuka kieltää Sotkamon korvessa asuvaa Marttia käyttämästä paikallista julkista liikennettä. Se kun on niin vihreää. Martti voi ihan hyvin suunnitella lääkäri-, apteekki- ja kauppareissunsa sen mukaan että se ainoa paikallislinja menee maanantaina kello 08.00 ja tulee takaisin perjantaina kello 18.00. Luulisi Martillekin nää meidän ympäristöarvot olevan tärkeitä.....

Mutku me täällä Vihreissä voidaan just nyt tehdä politiikkaa tunteilla. Me voidaan kosketella kaikkien teidän syvimpiä tuntoja kun me voitettiin noi vaalit. Ajatelkaapas sitä! 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

On turha syyttää Villeä jos et tiedä mitä etsit netistä. Eli se vaihtoehto on tämä: https://www.vihreat.fi/vaihtoehtobudjetti2017

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Varsinkin nyt kuntavaaleissa oli tarjolla ilmaispalveluja.
Elämme hyviä aikoja.

Toimituksen poiminnat