Kaukaa katseltua Ulkosuomalaisen huomioita suomalaisesta menosta ja meiningistä

Hästäk metoo

Tiesin heti aamusta että tästä ei tule hyvä päivä. Kelloradio herätti ja radiossa joku mies nauroi jonkun naisen twerkkausvideolle jonka oli nähnyt You Tubessa. Siis nauroi vaikka se tyttö oli ihan varmasti yrittänyt parhaansa! Ei varmana olisi nauranut jos twerkkaaja olisi ollut mies. Päivä alkoi heti huonosti.

Lähdin töihin. Olin viisi minuuttia myöhässä ja juuri kun juoksin päättärille, bussi lähti. Jouduin odottamaan 10 minuuttia seuraavaa dösää ja kun kerroin tän uuden bussin kuljettajalle, että edellinen jätti mut törkeesti pysäkille, niin kuulin että se kuski oli ollut mies. Niin tyypillistä. Varmaan pistän jonkun valituksen siitä ettei kuljettajat huomioi matkustajien sukupuolta mitenkään vaan lähtevät ihan aikataulujen mukaan.

Pääsin duuniin ja olin tietty ton sikamieskuljettajan ansiosta aamupaltsusta myöhässä. Pomo toivotti mut kuitenkin tervetulleeksi vaikka kuulin sen äänestä, että sillä oli ihan jotain muuta mielessä kuin se, että siitä olisi ollut kiva kun tulin. Vaikka mulla oli se muistitikku jossa oli kaikki tarvittavat tiedot just tähän palaveriin. Varmaan se jotain halusi. Juttelen tästä törkeestä käytöksestä meidän tasa-arvovaltuutetun kanssa ja koitetaan saada sika-pomolle vähintään varoitus jos ei sitten ihan potkutkin. Oli se sen verran kauhea kokemus. Että sellaisella äänensävyllä.....

Jotenkin selvisin sen aamupäivän vaikka olin kohdannut jo vaikka minkälaista alaspainamista ja ahdistelua. Lähdin safkiksella syömään tohon meidän alakerran henkilöstöravintolaan jossa olen käynyt kohta 10 vuotta. Eli yhtä kauan kun olen tässä talossa tehnyt duunia. Mutta nyt kun minusta on tullut tiedostava nainen, olen alkanut nähdä asioita ihan uudesta näkökulmasta. Niinkuin nyt vaikka tänään kun tilasin luomuvegaanitofuleivän ilman minkäänlaisia lisäaineita. Ja kun se siinä ravintolassa siviilipalvelustaan suorittava mies ojensi paketin mule, sen käsi kosketti mun kättä! Heti arvasin että kun on sivarissa eikä oo saanut naista pitkään aikaan, se yrittää heti mua. Arvatkaa oliko ahdistavaa!

Kun sitten menin nurkkapöytään syömään sitä mun leipää ja juomaan kofeiinitonta ja laksootinta lattea, niin eikös meidän firman Mathias-Paavali talousosastolta tule siihen ja kysy että saako liittyä seuraan. Siis eikö sitä saa edes ruokatuntiaan viettää ettei joutuisi ahdistelun kohteeksi? Mathias-Paavali on katsellut minua meidän näköalakonttorissa jo pitkään, olen kyllä huomannut sen ja nyt se sika sitten koitti käyttää tilaisuutta hyväkseen. Että ihan viattomasti vaan niinkuin seuraksi lounasta syömään.... kyllä minä nämä tämmöiset miehet tiedän.

Kuten varmaan huomaatte, mulla ei todellakaan ollut mitenkään helppo päivä. Samanlainen piiloahdistelu jatkui erii muodoissaan koko päivän, sain puheluita asiakkailra, sain maileja yhteistyökumppaneilta, sain jopa "palaverikutsuja". Jotkut asiakkaat halusivat "jutella kasvotusten". Suurin osa näistä oli tietty miehiä'. Mun pitää vaan muistaa kaikki noi seuraavan kerran tapaan mun terapeutin. Joka tosin sekin on vähän epäilyttävä vaikka onkin nainen, lienee lesbo tai jotain koska aina kun lähden tapaamisesta se halaa mua ja toivottaa tervetulleeksi sitten seuraavalla kerralla. Pitää varmaan pohtia jos siitä voisi tehdä jonkun valituksen jonnekin. Ihan selkeää ahdistelua se tuokin on. Kun haluaa tavata.

No, kävin kaupassa matkalla kotiin. Kassalla joku nuori, varmaan seksuaalisunsa kanssa epävarma nuori poika, ilmoitti etten ollut punnittu banaaneja joita olin ostamassa. Eikö tämä nyt ole ihan selvä seksuaaline viesti. Banaani..... punnitus.....unohdus...... Kirjoitin erittäin kärkevän palauteviestin myymäläpäälikkölle kokemastani seksuaalisesta ahdistelusta heti kun pääsin kotiin. Toivon todella että tämä kassapoika löytää seksuaalisuutensa ja pääsee traumoistaan yli eikä ahdistele naisasiakkaita turhaan omaa seksuaalisuuttaan pönkittääkseen.

Koska olen tiedostava nainen, huomaan paljon asioita ympäristössäni joita kukaan muu ei välttämättä huomaa kuten edellä kuvattu, minulle sangen raskas päivä osoittaa. Toivon että te yhdytte siihen että ei suinkaan ole helppoa olla nainen, ei varsinkaan tiedostava nainen, nyky-yhteiskunnassa. Sitäpaitsi kissanruoka kaikille näille yhdeksälle kissalleni joiden kanssa elän, ei ole halpaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Pylkkönen

Kun miesradiojuontaja puhuu seksistä, se on seksismiä. Kun Rosa Meriläinen kertoo nostavansa emättimellään ketsuppipulloja, se on aivan upeaa feminismiä.

Jos feministi ei tee miehestä sovinistia, miehessä on jotain pahasti vialla.

Toimituksen poiminnat